RUIG header

Kerst

1e & 2e Kerstdag OPEN

Bits & Bites

Boerenlandbrood met beurre noisette, knoflookspread en groentespread

7,50

Garlic bread, gebakken knoflookbrood met gesmolten kruidenboter en coppa di parma

7,50

Flat bread, gegratineerd brood van de plaat met crème fraîche, bieslook en ui   prosciutto en truffel

10,00

Voorgerechten

Carpaccio

Carpaccio van gerookt Hollands weiderund met basilicumpesto, oude Beemsterkaas en pijnboompitten

Tonijntartaar

Tonijntartaar met salade van bleekselderij, Hollandse garnalen en mousse van crème fraîche met kaviaar van granny smith 

Parelhoenterrine

Parelhoenterrine met gerookte parelhoen en kastanjechampignons, quiche van kastanjechampignons 

Panna cotta

Panna cotta van Munsterkaas, “bloedworst” van rode biet met compote van appel, hazelnootjes en huisgemaakte appelstroop (v)

Tussengerechten
warme voorgerechten

Pomodori tomatensoep

Pomodori tomatensoep met huisgemaakte pesto

Schaaldierensoep

Romige schaaldierensoep met grofgehakte gamba, langoustine en knoflookrouille 

Draadjesvlees

Dubbelgetrokken runderbouillon met draadjesvlees en maggiplant olie

Hoofdgerechten

Diamanthaas

Gegrilde diamanthaas met tarte tatin van rode biet, spaghetti van rode biet en kalfsjus

Boerderijkipfilet

Gebakken boerderijkipfilet gevuld met truffel en een ravioli gevuld met hachee van de bout, saus van gevogelte en Madeirawijn

Dagvis

Dagvis met paarse truffelaardappel, cannelloni van spitskool en visjus met olijfolie en sinaasappel

Cannelloni

Cannelloni van spitskool met saus van aardpeer en op de big green egg gepofte aardpeer met gebakken koningszwam

Hertenbout

Rosé gebraden hertenbout met sukade van hert, schuim van aardappel en walnoot met hertenjus

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise en gepocheerde stoofpeertjes

Heeft u een allergie? Meld het ons.

Nagerechten

Dame blanche

Dame blanche , vanille-roomijs van de Veldzicht Hoeve met chocoladesaus

Bavarois

Bavarois van peer en honing, in witte wijn gepocheerde peer met ijs van honing en peer

Choco Bombe

Pure chocolade- en vanillebombe, banaan-roomijs met compote van karamel en banaa

Koffie

Aangeklede koffie met diverse zoetigheden, koffielikeur en slagroom

55,50

3-gangen

Kerst keuzemenu

59,50

4-gangen

Kerst keuzemenu

Kindermenu
Tot 12 jaar

Voorgerecht

Carpaccio van Hollands weiderund

Cocktail kip

Tomatensoepje

Hoofdgerecht

Biefstukje met aardappel gratin en groenten

Kipfilet met aardappel gratin en groenten 

Nagerecht

Dame blanche 

IJscoupe met slagroom

35,00

Kerst

Kindermenu

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise en gepocheerde stoofpeertjes.

Heeft u een allergie? Meld het ons

Restaurant RuiG in Tuitjenhorn is dé eetgelegenheid voor liefhebbers van pure en ambachtelijke gerechten. Voor kleine en grote gezelschappen.

Openingstijden
Woensdag  17.00 - 00.00 uur
Donderdag 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 00.00 uur

De keuken sluit op woensdag, donderdag en zondag om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag om 22.00 uur.

Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. 

Contact

Restaurant RUIG
Koorndijk 84
1747 GD  Tuitjehorn

T 0226-391295
info@ruigtuitjenhorn.nl
www.ruigtuitjenhorn.nl

Website: JuRstijl • 2023