RUIG header

A LA CARTE

RuiG Seasons Menu

Maak kennis met rijke, hartige smaken, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van het seizoen. Elk gerecht is een culinaire reis door de bossen, velden of de zee. Proef de passie en toewijding van onze koks in elke hap.

Begeleid je maaltijd met een glas van onze zorgvuldig geselecteerde wijnen en geniet van de gezellige sfeer in ons restaurant, waar de warmte van het seizoen samenkomt met onze gastvrijheid.

3-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert 

42,50

4-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Tussengerecht / Hoofdgerecht / Dessert

51,00
Bits & Bites

Boerenlandbrood met gebrande boter, groentespread en knoflookdip

6,50

Flat bread, gegratineerd brood van de plaat met crème fraîche, bieslook en ui

7,25

Supplement prosciutto

1,75

Garlic bread, gebakken knoflookbrood met gesmolten kruidenboter en Spianata Romana 

6,75

Voorgerechten

Carpaccio van gerookt Hollands weiderund met basilicum pesto, oude  Beemsterkaas en pijnboompitten

11,50

Tomatensoep van pomodori tomaat met huisgemaakte pesto

6,25

Tartaar van tonijn met salade van bleekselderij, Hollandse garnalen en  mousse van crème frâiche met kaviaar van granny smith appel

14,75

Soep van de dag

6,25

Terrine van parelhoen met gerookte parelhoen en kastanjechampignon, quiche van kastanjechampignon 

14,00

Proeverij van onze gerechten

15,75

Marbré van zuurdesem brood met oude kaas, vijgen-olijfolie gummi, venkel en oude balsamico (V)

12,50

Hoofdgerechten

Gegrilde diamanthaas met oesterzwammen van de Oklahoma smoker en kalfsjus met gerookte knoflook

25,00

Voor onze RuiGe gasten hebben wij de diamanthaas XL 

32,50

Geglaceerde boneless ribs, gefrituurde zuurkool met zoet zure uien en crème van avocado en rode biet 

28,50

Let’s meat: het mooiste vlees, geselecteerd door de chef en bijpassend garnituur

Dagprijs

Gebakken boerderij-kipfilet met ravioli van hachee, romige jus van gevogelte en gestoofde knolselderij

21,50

Vis van de dag met rendang van spitskool en pilav van gerookt pandanrijst en schuim van kokos

Dagprijs

Rendang van spitskool met gemarineerde komkommer, pilav van pandanrijst en schuim van kokos (v)

21,50

Maaltijdsalade met carpaccio

20,00

Maaltijdsalade met vis

20,00

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise.

Heeft u een allergie? Meld het ons.

Kindergerechten

Tomatensoep

4,50

Portie friet

4,75

Friet frikandel

7,00

Friet kroket

7,00

Friet kaassoufflé

7,00

Biefstuk met friet

15,50

Pannenkoek met stroop

6,50

Poffertjes met poedersuiker

 6,00

Waterijsje

1,25

Bol ijs met slagroom

2,75

Desserts

Bavarois van peer en honing, in witte wijn gepocheerde peer  met ijs van honing en peer

8,75

Bombe van pure chocolade en vanille, banaan-roomijs met compote van  karamel en banaan

8,75

Selectie van 5 verschillende soorten ijs met diverse toppings

9,95

Dame blanche , vanille-ijs van de Veldzicht Hoeve met chocoladesaus

8,50

Kaasplankje van Bolle Hendrik met vijgen notenbrood en onze appelstroop

12,50

Klassiek dessert op onze wijze gepresenteerd

8,75

Aangeklede koffie met diverse zoetigheden, koffielikeur en slagroom 

7,75

Koffie & thee

Koffie / Thee

2,75

Verse muntthee /
gemberthee

3,50

Cappuccino

3,00

Latte macchiato 

3,50

Espresso

2,75

Dubbele espresso

4,50

Koffie verkeerd

3,00

Decafé koffie

2,75

Decafé cappuccino

3,00

Irish Coffee (Jameson)

7,50

French Coffee (Grand Marnier)

7,50

Spanish Coffee (likeur 43)

7,50

Jamaican Coffee (Tia Maria)

7,50

Italian Coffee (Amaretto)

7,50

Cream Coffee (Bailey’s)

7,50

Mexican Coffee (Kahlua)

7,50

Kiss of fire (Tia Maria en Cointreau)

7,50

Restaurant RuiG in Tuitjenhorn is dé eetgelegenheid voor liefhebbers van pure en ambachtelijke gerechten. Voor kleine en grote gezelschappen.

Openingstijden
Woensdag  17.00 - 00.00 uur
Donderdag 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 00.00 uur

De keuken sluit op woensdag, donderdag en zondag om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag om 22.00 uur.

Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. 

Contact

Restaurant RUIG
Koorndijk 84
1747 GD  Tuitjehorn

T 0226-391295
info@ruigtuitjenhorn.nl
www.ruigtuitjenhorn.nl

Website: JuRstijl • 2023