Restaurant Ruig Gerecht foto 6 1

A LA CARTE

RuiG Seasons Menu

Maak kennis met rijke, hartige smaken, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van het seizoen. Elk gerecht is een culinaire reis door de bossen, velden of de zee. Proef de passie en toewijding van onze koks in elke hap.

Begeleid je maaltijd met een glas van onze zorgvuldig geselecteerde wijnen en geniet van de gezellige sfeer in ons restaurant, waar de warmte van het seizoen samenkomt met onze gastvrijheid.

3-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert 

44,50

4-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Tussengerecht / Hoofdgerecht / Dessert

54,00
Bits & Bites

Boerenlandbrood met gebrande boter, groentespread en knoflookdip

6,75

Flat bread, gegratineerd brood van de plaat met crème fraîche, bieslook en ui

7,25

Supplement prosciutto

2,00

Knoflookbrood met rozemarijnboter en pancetta coppata 

9,95

Voorgerechten

Carpaccio van gerookt Hollands weiderund met basilicum pesto, oude  Beemsterkaas en pijnboompitten

12,75

Tomatensoep van pomodori tomaat met huisgemaakte pesto

6,50

Spaghetti van tonijn met carpaccio van tonijn, tonijnschuim,  zoetzure rode ui en Kalamata-olijf 

15,00

Soep van de dag

6,50

Chicken & Waffle - gerookte boerderijkipfilet met paté van gevogelte,  oude balsamico, krokante kippenhuid en honing-sjalottencompote

15,00

Proeverij van onze gerechten

16,00

Gazpacho van aardbei met salade van courgette, gemarineerde tomaat en venkel,  krokante knoflookcroutons en romige stracciatella (v)

13,00

Hoofdgerechten

Gegrilde diamanthaas met grof gehakte champignons, spaghetti van snijbonen en gebakken aardappelterrine met kalfsjus   25,75

25,75

Voor onze RuiGe gasten hebben wij de diamanthaas XL 

33,50

Gebraden eendenborst van de big green egg  met citrus-specerijen, zoet zure biet en  een jus van gevogelte en rode biet

28,50

Let’s meat: het mooiste vlees, geselecteerd door de chef en bijpassend garnituur

Dagprijs

Boerderij-kipfilet met couscous, geroosterde bospeen, kipcrunch, crème van gezouten citroen en romige gevogeltejus

23,50

Vis van de dag met beurre blanc, citroenrisotto, gemarineerde tomaat en gebrande venkel 

Dagprijs

Gebakken polenta met tomaatcompote en kummel, schuim van gerookte yoghurt

22,50

Maaltijdsalade met carpaccio

21,00

Maaltijdsalade met vis

21,00

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise.

Heeft u een allergie? Meld het ons.

Kindergerechten

Tomatensoep

5,50

Portie friet

6,00

Friet frikandel

7,50

Friet kroket

7,50

Friet kaassoufflé

7,50

Biefstuk met friet

16,50

Pannenkoek met stroop

6,50

Poffertjes met poedersuiker

 6,50

Waterijsje

1,50

Bol ijs met slagroom

3,00

Desserts

Cheesecake met panna cotta van witte chocolade en yoghurt, geserveerd met roomijs van witte chocolade en rabarber gestoofd in jus d’orange

9,25

Strawberry Dubai
Crèmeux van aardbei, compote van aardbei, glacage van pistache en pure chocolademousse, met aardbeiensorbet

9,25

Selectie van 5 verschillende soorten ijs met diverse toppings

10,95

Dame blanche , Madagascar vanille-ijs  met chocoladesaus

9,00

Kaasplankje met vijgen notenbrood en onze appelstroop

13,00

Klassiek dessert op onze wijze gepresenteerd

9,25

Aangeklede koffie met diverse zoetigheden, koffielikeur en slagroom 

8,00

Koffie & thee

Koffie / Thee

2,75

Verse muntthee /
gemberthee

3,50

Cappuccino

3,00

Latte macchiato 

3,50

Espresso

2,75

Dubbele espresso

4,50

Koffie verkeerd

3,00

Decafé koffie

2,75

Decafé cappuccino

3,00

Irish Coffee (Jameson)

7,50

French Coffee (Grand Marnier)

7,50

Spanish Coffee (likeur 43)

7,50

Jamaican Coffee (Tia Maria)

7,50

Italian Coffee (Amaretto)

7,50

Cream Coffee (Bailey’s)

7,50

Mexican Coffee (Kahlua)

7,50

Kiss of fire (Tia Maria en Cointreau)

7,50

Restaurant RuiG in Tuitjenhorn is dé eetgelegenheid voor liefhebbers van pure en ambachtelijke gerechten. Voor kleine en grote gezelschappen.

Openingstijden
Woensdag  17.00 - 00.00 uur
Donderdag 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 00.00 uur

De keuken sluit op woensdag, donderdag en zondag om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag om 22.00 uur.

Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. 

Contact

Restaurant RUIG
Koorndijk 84
1747 GD  Tuitjenhorn

T 0226-391295
info@ruigtuitjenhorn.nl
www.ruigtuitjenhorn.nl

Website: JuRstijl • 2024