RUIG header

A LA CARTE

RuiG Seasons Menu

Maak kennis met rijke, hartige smaken, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van het seizoen. Elk gerecht is een culinaire reis door de bossen, velden of de zee. Proef de passie en toewijding van onze koks in elke hap.

Begeleid je maaltijd met een glas van onze zorgvuldig geselecteerde wijnen en geniet van de gezellige sfeer in ons restaurant, waar de warmte van het seizoen samenkomt met onze gastvrijheid.

3-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert 

41,00
4-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Tussengerecht / Hoofdgerecht / Dessert

51,00
Bits & Bites

Boerenlandbrood met gebrande boter, jalapeño crème en knoflookspread

6,50

Flat bread, gegratineerd brood van de plaat met crème fraîche, bieslook en ui

7,25

Supplement prosciutto

1,75

Garlic bread, gebakken knoflookbrood met gesmolten kruidenboter en Spianata Romana 

6,75

Voorgerechten

Carpaccio van gerookt Hollands weiderund met basilicum pesto, oude  Beemsterkaas en pijnboompitten

11,50

Tomatensoep van pomodori tomaat met huisgemaakte pesto

5,75

Zalmtartaar met krokante sushirijst, mousse van wasabi en yoghurt,  sriracha mayonaise en gerijpte soja 

14,75

Soep van de dag

5,75

Combinatie van Hollands scharrelvarken met pastrami, paté, grillworst, Zeeuws spek en huzarensalade

14,00

Proeverij van onze gerechten

15,75

Paté van cashewnoten met tarte tatin van appel, brioche en  25 jaar gerijpte balsamico (V)

12,50

Hoofdgerechten

Diamanthaas (180 gr) met gestoofde runderborst, gebakken bloemkool en  grofgehakte champignons

24,00

Voor onze RuiGe gasten hebben wij de diamanthaas XL (360gr)

32,50

Bavette steak van rund (250 gr) gebakken met tijm en rozemarijn, knoflook- poffertjes en rode wijn jus

29,50

Let’s meat: het mooiste vlees, geselecteerd door de chef en bijpassend garnituur

Dagprijs

Boerderij-kipfilet met gestoofde zuurkool en granny smith,  gekonfijte krokante aardappel en romige gevogelte jus

21,00

Vis van de dag met gerookte palingboter, gerookte mozzarella en saus van  spinazie à la crème

Dagprijs

Gerookte mozzarella met risotto van parelgort, saus van spinazie à la crème en  gefrituurd ei  (V)

21,00

Maaltijdsalade met carpaccio

20,00

Maaltijdsalade met vis

20,00

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise.

Heeft u een allergie? Meld het ons.

Kindergerechten

Tomatensoep

4,50

Portie friet

4,75

Friet frikandel

7,00

Friet kroket

7,00

Friet kaassoufflé

7,00

Biefstuk met friet

15,50

Pannenkoek met stroop

6,50

Poffertjes met poedersuiker

 6,00

Waterijsje

1,25

Bol ijs met slagroom

2,75

Desserts

Sachertorte, naar de Weense klassieker maar dan uit Tuitjenhorn

8,75

Bokkenpoot, gevuld met ganache van passievrucht en witte chocolade, roomijs  van sinaasappel en compote van sinaasappel en karamel 

8,75

Selectie van 5 verschillende soorten ijs met diverse toppings

9,95

Dame blanche , vanille-ijs van de Veldzicht Hoeve met chocoladesaus

8,50

Kaasplankje van Bolle Hendrik met vijgen notenbrood en onze appelstroop

12,50

Klassiek dessert op onze wijze gepresenteerd

8,75

Aangeklede koffie met diverse zoetigheden, koffielikeur en slagroom 

7,75

Koffie & thee

Koffie / Thee

2,50

Verse muntthee /
gemberthee

3,50

Cappuccino

2,75

Latte macchiato 

3,00

Espresso

2,50

Dubbele espresso

4,25

Koffie verkeerd

2,75

Decafé koffie

2,50

Decafé cappuccino

2,75

Irish Coffee (Jameson)

7,00

French Coffee (Grand Marnier)

7,00

Spanish Coffee (likeur 43)

7,00

Jamaican Coffee (Tia Maria)

7,00

Italian Coffee (Amaretto)

7,00

Cream Coffee (Bailey’s)

7,00

Mexican Coffee (Kahlua)

7,00

Kiss of fire (Tia Maria en Cointreau)

7,00

Restaurant RuiG in Tuitjenhorn is dé eetgelegenheid voor liefhebbers van pure en ambachtelijke gerechten. Voor kleine en grote gezelschappen.

Openingstijden
Woensdag  17.00 - 00.00 uur
Donderdag 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 00.00 uur

De keuken sluit op woensdag, donderdag en zondag om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag om 22.00 uur.

Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. 

Contact

Restaurant RUIG
Koorndijk 84
1747 GD  Tuitjehorn

T 0226-391295
info@ruigtuitjenhorn.nl
www.ruigtuitjenhorn.nl

Website: JuRstijl • 2023