Restaurant Ruig Gerecht foto 6 1

A LA CARTE

RuiG Seasons Menu

Maak kennis met rijke, hartige smaken, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van het seizoen. Elk gerecht is een culinaire reis door de bossen, velden of de zee. Proef de passie en toewijding van onze koks in elke hap.

Begeleid je maaltijd met een glas van onze zorgvuldig geselecteerde wijnen en geniet van de gezellige sfeer in ons restaurant, waar de warmte van het seizoen samenkomt met onze gastvrijheid.

3-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert 

44,50

4-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Tussengerecht / Hoofdgerecht / Dessert

54,00
Bits & Bites

Boerenlandbrood met gebrande boter, groentespread en knoflookdip

6,75

Flat bread, gegratineerd brood van de plaat met crème fraîche, bieslook en ui

7,25

Supplement prosciutto

2,00

Garlic bread, gebakken knoflookbrood met gesmolten kruidenboter en Spianata Romana 

6,75

Voorgerechten

Carpaccio van gerookt Hollands weiderund met basilicum pesto, oude  Beemsterkaas en pijnboompitten

12,75

Tomatensoep van pomodori tomaat met huisgemaakte pesto

6,50

Gerookte boerderij-kipfilet met Udon noodles, gefrituurde Japanse karaage kip met gemarineerde rettich

15,00

Soep van de dag

6,50

Gerookte zalm met groene gazpacho, gemarineerde koolrabi en groene asperge 

15,00

Proeverij van onze gerechten

16,00

Tartaar van rode biet met carpaccio van sperziebonen, krokante Pecorinokaas en crème van snijbonen en balsamico (V)

13,00

Hoofdgerechten

Gegrilde diamanthaas met oesterzwammen van de Oklahoma smoker en kalfsjus met gerookte knoflook

25,50

Voor onze RuiGe gasten hebben wij de diamanthaas XL 

33,50

Rosé gebraden lamsrump met knoflook, crème van daslook, kriel aardappel en lamsjus

29,50

Let’s meat: het mooiste vlees, geselecteerd door de chef en bijpassend garnituur

Dagprijs

Gebakken boerderij-kipfilet gevuld met gestoofde bout, parelcouscous en  romige gevogelte saus met ras el hanout

22,50

Vis van de dag met gebakken king boleet, portobello met tuinerwten en grof gehakte champignon

Dagprijs

Gebakken king boleet met bouillon van tosa-dashi, portobello met tuinerwten met grof gehakte champignon (v)

22,50

Maaltijdsalade met carpaccio

21,00

Maaltijdsalade met vis

21,00

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise.

Heeft u een allergie? Meld het ons.

Kindergerechten

Tomatensoep

5,50

Portie friet

6,00

Friet frikandel

7,50

Friet kroket

7,50

Friet kaassoufflé

7,50

Biefstuk met friet

16,50

Pannenkoek met stroop

6,50

Poffertjes met poedersuiker

 6,50

Waterijsje

1,50

Bol ijs met slagroom

3,00

Desserts

Panna cotta van aardbei en vanille met jus van aardbei, mousse van limoen en 
aardbei roomijs

9,00

Witte chocolade kwarkmousse met crème brûlée van witte chocolade, rabarber en cheesecake-roomijs 

9,00

Selectie van 5 verschillende soorten ijs met diverse toppings

9,95

Dame blanche , vanille-ijs van de Veldzicht Hoeve met chocoladesaus

8,50

Kaasplankje van Bolle Hendrik met vijgen notenbrood en onze appelstroop

12,50

Klassiek dessert op onze wijze gepresenteerd

8,75

Aangeklede koffie met diverse zoetigheden, koffielikeur en slagroom 

7,75

Koffie & thee

Koffie / Thee

2,75

Verse muntthee /
gemberthee

3,50

Cappuccino

3,00

Latte macchiato 

3,50

Espresso

2,75

Dubbele espresso

4,50

Koffie verkeerd

3,00

Decafé koffie

2,75

Decafé cappuccino

3,00

Irish Coffee (Jameson)

7,50

French Coffee (Grand Marnier)

7,50

Spanish Coffee (likeur 43)

7,50

Jamaican Coffee (Tia Maria)

7,50

Italian Coffee (Amaretto)

7,50

Cream Coffee (Bailey’s)

7,50

Mexican Coffee (Kahlua)

7,50

Kiss of fire (Tia Maria en Cointreau)

7,50

Restaurant RuiG in Tuitjenhorn is dé eetgelegenheid voor liefhebbers van pure en ambachtelijke gerechten. Voor kleine en grote gezelschappen.

Openingstijden
Woensdag  17.00 - 00.00 uur
Donderdag 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 00.00 uur

De keuken sluit op woensdag, donderdag en zondag om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag om 22.00 uur.

Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. 

Contact

Restaurant RUIG
Koorndijk 84
1747 GD  Tuitjenhorn

T 0226-391295
info@ruigtuitjenhorn.nl
www.ruigtuitjenhorn.nl

Website: JuRstijl • 2024